Rikkingahof – Oosterwolde

Rikkingahof is een multifunctioneel woon(zorg)centrum dat onze bewoners en cliënten onder andere huisvesting, zorg, welzijn en facilitaire dienstverlening biedt. Rikkingahof staat letterlijk en figuurlijk midden in de samenleving van Oosterwolde. De opzet van het centrum is misschien klein, maar de aandacht voor iedereen is groot.

Wonen en werken in Rikkingahof

Rikkingahof is één van de zeven locaties van Zorggroep Liante en biedt naast een fijne plek om te wonen tal van diensten. Zo kunnen cliënten die meer behoefte hebben aan een vaste dagstructuur – bijvoorbeeld door dementieklachten – deelnemen aan dagverzorging. Ook bieden we verschillende activiteiten aan, waaronder geheugentraining, bewegingsactiviteiten, creatieve handvaardigheid, koffiedrinken en gezamenlijk eten. Deze afwisseling biedt niet alleen onze bewoners de nodige variatie, maar ook onze medewerkers. Of je hier nu verpleegkundige, verzorgende IG of vrijwilliger bent.

Onze visie en werkwijze

Bij Liante draait alles om mensen: cliënten, medewerkers, vrijwilligers, omwonenden, mantelzorgers en familie. Zij staan in onze zorg en service centraal. We willen een veilige omgeving bieden waar mensen verrast, verrijkt en verbonden worden. Waar iedereen zich thuis voelt en leeft zoals hij of zij dat wil. Een open houding naar onze omgeving speelt hierin een belangrijke rol.

Werken in de zorg, werken bij Liante in Rikkingahof

Als je op zoek bent naar een inspirerende, afwisselende baan in de zorg zal jij je beslist thuis voelen op onze locatie Rikkingahof. We hebben regelmatig vacatures voor verpleegkundigen en verzorgenden IG. Hier kun je alles uit je prachtige vak halen: voldoening, waardering én plezier! Werken in de zorg is bij Liante in Oosterwolde per definitie samenwerken in een prettige omgeving waar we open staan voor elkaar.

Werken in Oosterwolde

Oosterwolde is sinds 1886 de hoofdplaats van de gemeente Ooststellingwerf. Het mooie dorp ligt aan de turfroute en is de ideale plek voor uren winkelplezier. Naast vele leuke winkeltjes vind je er diverse cafés en restaurants. Ook de omgeving van Oosterwolde is afwisselend. Zo kun je er heerlijk (bos)wandelen, fietsen, paardrijden en mountainbiken. Dit maakt Oosterwolde tot een aantrekkelijke plek om te wonen én te werken.

Wat biedt Rikkingahof onze bewoners?

Naast een fijne plek om te wonen biedt Rikkingahof allerhande diensten en activiteiten. Zo bieden we thuiswonende ouderen actieve dagbesteding. Deze ouderen kunnen één of meerdere dagdelen per week bij ons langskomen om samen met anderen de dag door te brengen zoals zij dat willen. Gezellig met elkaar praten, creatief bezig zijn, zingen of samen eten: alles kan en mag!

Dagverzorging op maat

Zoals gezegd bieden we ‘onze’ ouderen ook dagverzorging. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor activiteiten op de buurtkamers, met zorg bij de hand. Uiteraard begeleiden professionals en vrijwilligers het programma, maar het uitgangspunt is altijd de wens van de deelnemers. Dagverzorging op Rikkingahof is er voor alle ouderen die beperkingen hebben en die het prettig vinden de dag door te brengen met anderen. Ze vinden er gezelschap, begeleiding en activiteiten.

Vacatures

Kom kennismaken

Bij Zorggroep Liante zijn we continu op zoek naar nieuwe collega’s. Staat de baan die jij zoekt momenteel niet op deze pagina? Of heb je nog geen diploma maar wil je je wel alvast oriënteren op een leuke startfunctie? Maak vrijblijvend een afspraak via het contactformulier voor een verhelderende kennismaking en een kop koffie of thee. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Wil je meer weten over Rikkingahof?