De Lauwers – Drachten

Het moderne complex De Lauwers ligt midden in de natuur in de Drachtster wijk de Drait. Hier bieden we onze bewoners met dementie of psychiatrische problematiek structuur, veiligheid en een huiselijke omgeving. Wonen zoals jezelf ook zou willen wonen: dat is de belofte van De Lauwers. Deze belofte verwezenlijken we met kleinschalig wonen inclusief alle nodige zorg binnen handbereik.

Wonen en werken in De Lauwers

Bij kleinschalig wonen in De Lauwers zijn de omgeving en de dagelijkse gang van zaken zoveel mogelijk zoals het thuis was. Zo stimuleren we onze bewoners met dementie of psychiatrische problemen zoveel mogelijk mee te doen aan dagelijkse bezigheden, zoals het samen bereiden van de warme maaltijd.

Een vast team medewerkers staat garant voor een persoonlijke begeleiding. Hierbij zijn oog en oor hebben voor ieders persoonlijke zorgbehoefte essentieel. Dit maakt het werken in wooncomplex De Lauwers bijzonder persoonlijk, afwisselend en inspirerend.

Onze visie en werkwijze

Bij Liante draait alles om mensen: cliënten, medewerkers, vrijwilligers, omwonenden, mantelzorgers en familie. Zij staan in onze zorg en service centraal. We willen een veilige omgeving bieden waar mensen verrast, verrijkt en verbonden worden. Waar iedereen zich thuis voelt en leeft zoals hij of zij dat wil. Een open houding naar onze omgeving speelt hierin een belangrijke rol.

Werken in de zorg, werken bij Liante in Drachten

Als je op zoek bent naar een inspirerende, afwisselende baan in de zorg zal jij je beslist thuis voelen op onze locatie De Lauwers. We hebben regelmatig vacatures voor onder meer verpleegkundigen en verzorgenden IG. Hier bij de Lauwers in Drachten kun je alles uit je prachtige vak halen: voldoening, waardering én plezier! Werken in de zorg is bij Liante per definitie samenwerken in een prettige omgeving waar we open staan voor elkaar.

Werken in Drachten

Drachten is de hoofdplaats van de gemeente Smallingerland. Pas in de jaren 50 van de vorige eeuw kreeg Drachten de groei te pakken. Die groei was vooral te danken aan Philips die in die tijd een grote fabriek in het dorp opende. Tegenwoordig is Drachten uitgegroeid tot een groot dorp met vele voorzieningen en een levendig centrum. Ook de omgeving van Drachten is prachtig. Je kunt er onder meer heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen en varen. Kortom, een centraal gelegen plek waar het prettig wonen en werken is.

Modern wooncomplex

In wooncomplex De Lauwers wonen op de eerste etage veertien bewoners verdeeld over twee groepen. Elke groep deelt een gezamenlijke huiskamer en keuken, maar iedereen beschikt over een eigen appartement. Daarnaast wonen er op de begane grond tien bewoners met een indicatie voor beschermd wonen. Deze woonvorm biedt plek aan bewoners die te maken hebben met psychiatrische problemen.

Stimuleren en ondersteunen

Ons vaste team geeft ondersteuning bij huishoudelijke activiteiten, sociale contacten en zorg. Bovendien is er alle tijd voor ontspanning: individueel of met elkaar. Maar niets moet; ieders wil en privacy worden gerespecteerd. Familie, mantelzorgers en vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij De Lauwers. Ze ondersteunen, helpen of organiseren allerlei zaken en activiteiten die aansluiten bij hun familielid.

Vacatures

Kom kennismaken

Bij Zorggroep Liante zijn we continu op zoek naar nieuwe collega’s. Staat de baan die jij zoekt momenteel niet op deze pagina? Of heb je nog geen diploma maar wil je je wel alvast oriënteren op een leuke startfunctie? Maak vrijblijvend een afspraak via het contactformulier voor een verhelderende kennismaking en een kop koffie of thee. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Wil je meer weten over De Lauwers?