Riemsoord – Appelscha

Riemsoord is een modern multifunctioneel woonzorgcentrum waar we onder meer huisvesting, verzorging, verpleging, welzijn en begeleiding bieden aan alleenstaanden en echtparen. Riemsoord neemt in Appelscha een belangrijke plaats in: het is een levendig ontmoetingscentrum voor jong en oud.

Wonen en werken in Riemsoord

Het moderne woonzorgcentrum Riemsoord – gebouwd in 2011 – bestaat uit 31 ruime appartementen (van 45 en 65 m2) en 52 aanleunwoningen voor alleenstaanden en echtparen. De centrale ruimte gebruiken we voor ontmoeting, activiteiten en gezamenlijke maaltijden. Het is fijne plek om te wonen én te werken. Zo organiseren we het hele jaar door tal van activiteiten zodat we het voor bewoners én medewerkers levendig en afwisselend houden.

Onze visie en werkwijze

Bij Liante draait alles om mensen: cliënten, medewerkers, vrijwilligers, omwonenden, mantelzorgers en familie. Zij staan in onze zorg en service centraal. We willen een veilige omgeving bieden waar mensen verrast, verrijkt en verbonden worden. Waar iedereen zich thuis voelt en leeft zoals hij of zij dat wil. Een open houding naar onze omgeving speelt hierin een belangrijke rol.

Werken in de zorg, werken bij Liante in Riemsoord

Als je op zoek bent naar een inspirerende, afwisselende baan in de zorg zal jij je beslist thuis voelen op onze locatie Riemsoord. We hebben regelmatig vacatures voor verpleegkundigen en verzorgenden IG. Hier kun je alles uit je prachtige vak halen: voldoening, waardering én plezier! Werken in de zorg is bij Liante in Appelscha per definitie samenwerken in een prettige omgeving waar we open staan voor elkaar.

Werken in Appelscha

De omgeving van Riemsoord is ook prachtig trouwens! Rondom Appelscha vind je bossen, heidevelden, weilanden en kronkelende beekjes. De omgeving Appelscha wordt niet voor niets vaak het meest afwisselde stukje Friesland genoemd. Je kunt hier heerlijk wandelen, kanoën, suppen, klimmen, golfen, mountainbiken, wonen en – inderdaad – werken. Ook op de bewoners heeft de unieke combinatie van activiteiten en rust een positieve invloed.

Wat biedt Riemsoord onze bewoners?

Riemsoord biedt bewoners een breed pakket diensten. Zo zijn cliënten welkom voor een tijdelijke zorgplaats. Bijvoorbeeld als ze na een verblijf in het ziekenhuis nog niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Of wanneer zelfstandig wonen niet meer mogelijk is. Ook dagverzorging is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Riemsoord. Zo zijn cliënten één of meerdere dagdelen per week welkom om samen de dag door te brengen in een huiselijke omgeving.

Dementieklachten

Ook cliënten die door dementieklachten meer behoefte hebben aan een vaste dagstructuur, kunnen in Riemsoord deelnemen aan dagverzorging in een groep. Denk bijvoorbeeld aan geheugentraining, bewegingsactiviteiten, creatieve handvaardigheid, koffiedrinken en gezamenlijk eten. Dit brede aanbod van activiteiten is goed voor onze cliënten maar maakt ook het werken hier nog eens extra afwisselend.

Uitgebreid dienstenpakket

Bewoners kunnen daarnaast gebruikmaken van een veelvoud aan handige diensten. Zo is er een hotelmatige dienst die bewoners kunnen inschakelen om hun appartement schoon te houden. Of om een heerlijke verse maaltijd te laten bezorgen.

Ook is er een technische dienst voor allerhande klussen. Riemsoord beschikt verder over een buurtsuper en een gezellig restaurant. Hebben onze bewoners iets te vieren? Dan kunnen ze onze zaalverhuur- en cateringdiensten inschakelen! En ook dit rijke dienstenpakket brengt voor onze medewerkers de nodige afwisseling mee. Of je nu verpleegkundige, verzorgende IG óf vrijwilliger bent.

Activiteiten

Het organiseren van activiteiten doen we trouwens niet alleen: ook bewoners en omwonenden krijgen volop ruimte om activiteiten op te zetten. Op deze manier is er altijd wel iets leuks te beleven. Het zorgt er in elk geval voor dat Riemsoord een levendige en inspirerende plek is om te wonen en te werken. Bekijk hier de actuele activiteitenagenda.

Vacatures

Kom kennis maken!

Bij Zorggroep Liante zijn we continu op zoek naar nieuwe collega’s. Staat de baan die jij zoekt momenteel niet op deze pagina? Of heb je nog geen diploma maar wil je je wel alvast oriënteren op een leuke startfunctie? Maak vrijblijvend een afspraak via het contactformulier voor een verhelderende kennismaking en een kop koffie of thee. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!

Wil je meer weten over Riemsoord?